Informatie op het etiket: verleiding of misleiding?

Het ene product is nóg gezonder dan het andere. Althans, als je naar het etiket kijkt. Hoe kan het dat ondanks verplichte vermeldingen veel producten gezonder lijken dan ze daadwerkelijk zijn?

Daarover gaan we met elkaar in gesprek op donderdagmiddag 23 september. Tijdens deze online sessie discussiëren we over het grensvlak tussen verleiding en misleiding. De sprekers zijn vooraanstaande experts uit de wetenschap, regelgeving en de industrie. Uiteraard is er genoeg ruimte om de experts te bevragen en ruimte om zelf actief deel te nemen, onder leiding van Suzan Tuinier en Ivonne Pappot. Meld je alvast aan voor deze inspirerende online sessie!

PROGRAMMA

15:30 - 15:40

Welkom

Ad Nagelkerke Voorzitter NVVL, Schuttelaar en Partners

Ad Nagelkerke Ad Nagelkerke
15:40 - 16:05

Het grensvlak tussen verleiding en misleiding: visie vanuit de wetenschap

Alie de Boer Assistant Professor Nutrition and Food information, Maastricht University

Alie de Boer Alie de Boer
16:05 - 16:30

Gezondheidsreclame: wat mag je claimen?

Suzanne Groenenberg Specialist bij Keuringsraad Kennis en Advies Gezondheidsreclame

Suzanne Groenenberg Suzanne Groenenberg
16:30 - 16:35

PAUZE

16:35 - 17:00

Voedingslogo's: hebben ze wel het gewenste effect?

Stephan Peters Manager Nutrition & Food law, NZO

Stephan Peters Stephan Peters
17:00 - 17:25

Focus op het etiket; helpend of juist verwarrend?

Michelle van Roost, Founder & Advisor Voedingsjungle

Michelle van Roost Michelle van Roost
17:25 - 18:00

Napraten/borrel

INFORMATIE ONLINE SESSIE

Datum : 23-09-2021

Tijd : 15:30 – 18:00

Voor wie: food experts en geïnteresseerden

Meer info of vragen: info@nvvl.nl 

Aanmelden voor NVVL Leden (gratis)

MEER INFO & REGISTREREN

Totaalprijs € 0

Geen NVVL Lid? Meld je dan hieronder aan (€14,50)

MEER INFO & REGISTREREN

Totaalprijs € 14.5

ORGANISATIE